Kostolianska cesta je pre padajúce kamene uzatvorená až do odvolania

13.01.2012 Košice

Košice 13. januára (TASR) - Kostolianska cesta v Košiciach v smere na Kysak, je uzatvorená kvôli padajúcim kameňom. Informáciu potvrdila hovorkyňa košického magistrátu Martina Viktorínová.
„Približne v polovici decembra sa zintenzívnili zosuvy pôdy na Kostolianskej ceste, kde bola a je vyhlásená mimoriadna situácia. Padajúce kamene ohrozujú zdravie a životy ľudí, ktorí túto cestu využívajú. Od piatku 13. januára je preto uzatvorená až do odvolania,“ uviedla Viktorínová.
Dodala, že v tomto úseku už boli začiatkom januára tohto roku vykonané urgentné záchranné práce. Napriek tomu je potrebné uzavrieť ju, pretože je veľký predpoklad, že k uvoľneniu kameňov dôjde opätovne.
„V stredu (11.1.) bol na Magistráte mesta Košice zvolaný krízový štáb mesta Košice za účasti zástupcov orgánov štátnej správy, ktorý rozhodol, že cesta bude od piatku od 9.00 h kvôli bezpečnosti uzatvorená. Mesto Košice o tejto skutočnosti informovalo starostov okolitých obcí – Družstevná nad Hornádom, Kostoľany a Sokoľ, takisto spoločnosť Eurovia, ktorá prevádzkuje blízky kameňolom, Eurobus a Košický samosprávny kraj. Počas uzávierky budú zhodené uvoľnené kamene,“ doplnila hovorkyňa mesta.
V priebehu ďalších mesiacov plánuje mesto Košice spevniť svah zemnými valmi, záchytnými sieťami a betónovými zábranami.
 

Vyberte región